Τα βιωματικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια είναι εστιασμένα σε ένα συγκεκριμένο θέμα και απευθύνονται σε οποιονδήποτε επιθυμεί να εντρυφήσει στο θέμα και να εμβαθύνει βιωματικά, ταυτόχρονα απευθύνονται και σε ειδικούς της ψυχικής υγείας που ενδιαφέρονται να εκπαιδευτούν και να εμπλουτιστούν θεωρητικά πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Βιωματικό Σεμινάριο Gestalt: «’Επαφή’… με ‘άκαμπτη πανοπλία’ ή με δημιουργική προσαρμογή;». Συντονισμός και Οργάνωση Σιαμπάνη, Κ., & Μακρίδου, Μ. με Ομάδα εποπτείας Gestalt Foundation σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών: Θεωρητική παρουσίαση, βιωματικές ασκήσεις και παραδείγματα σε σχέση με την άνοια στον πρώην κινηματοθέατρο Αλέξανδρος/Θεσσαλονίκη.

Βιωματικό Σεμινάριο: Σιαμπάνη, Κ., & Θεοφίλου, Μ. (2015). Άνοια – Ο κρυμμένος Εαυτός: Εξερευνώντας τον Κρυμμένο Εαυτό. Θεσσαλονίκη: 9ο Πανελλήνιο Ιατρικό-Διεπιστημονικό Συνέδριο Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών και 1ο Μεσογειακό Συνέδριο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων.

2 Βιωματικά Εργαστήρια: «Ταξίδι στο κέντρο της φύσης μου» Ιούλιος 2015: (Τζουμέρκα/ Πράμαντα: 1η Διεθνή Καλοκαιρινή Κατασκήνωση),

Βιωματικό εργαστήριο: «Άνοια-Το κρυμμένο Εγώ», στη 1η Διημερίδα της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt: «Η Σχέση θεραπευτή-θεραπευόμενου σε ένα Ρευστό Πεδίο: Προκλήσεις και Διλήμματα». (Αθήνα-Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο/Ελλάδα). Οκτώβριος 2015.

Βιωματικό και Εκπαιδευτικό εργαστήρι: «Για να γνωρίσω εμένα χρειάζομαι εσένα», 17 Απριλίου 2016 στο Κλειδί:

Στο βιωματικό και Εκπαιδευτικό εργαστήρι οι συμμετέχοντες  είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την έννοια της σχέσης, της διαφορετικότητας και της αποδοχής. Η ετυμολογία της λέξης σχέση προέρχεται από το ρήμα έχω της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και σημαίνει κάτι που έχουμε. ή που μπορούμε να έχουμε. Η σχέση είναι κάτι που εξελίσσεται, αλλάζει και πολλές φορές περιπλέκεται σε σημείο που να μπερδευόμαστε και να δυσφορούμε μέσα σε μια σχέση. Για να έχω μια πραγματική υπαρξιακή σχέση με ένα άλλο πλάσμα χρειάζεται να αποδεχθώ τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητά του. Για να συμβεί αυτό χρειάζεται να αναπτύξω την ικανότητα μου να εξελίσσομαι τόσο προσωπικά όσο και ψυχολογικά και να γίνομαι η αυτόνομη και διαφορετική οντότητα που μπορώ να είμαι.
Η θεραπεία Gestalt ως κατεξοχήν Σχεσιακή προσέγγιση μας βοηθά να αναγνωρίζουμε ότι βασικό στοιχείο της ύπαρξης είναι η μοναδικότητα και η διαφορετικότητα του κάθε ανθρώπου.

2 Βιωματικά Εργαστήρια με τίτλο: «Μεταμόρφωση» και χρήση  Gestalt, Sandplay και παραμύθια στη 2η Διεθνή κατασκήνωση της Gestalt: «… η παροιμιώδης σοφία του Δάσους…».  (Ξάνθη/Δασικό χωριό Ερύμανθος Ιούλιος 2016).

Βιωματικό Εργαστήρι: Με συντροφιά την τέχνη στην άνοια. Θεσσαλονίκη: 10ο Πανελλήνιο Ιατρικό-Διεπιστημονικό Συνέδριο Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών και 2ο Μεσογειακό Συνέδριο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων. Σιαμπάνη, Κ., (2017).

Βιωματικό Εργαστήρι «Ευγνωμοσύνη: Η μνήμη της καρδιάς», 12 Μαρτίου 2017 στο Κλειδί:

Στο εργαστήρι αυτό οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν την έννοια της ευγνωμοσύνης και να μάθουν ότι η   βίωση και η έκφραση  της ευγνωμοσύνης μπορεί να μας βοηθήσει στην αντιμετώπιση των αντιξοοτήτων της ζωής και να μας ανοίξει ορίζοντες για την ευτυχία.  Η ευγνωμοσύνη είναι ένα συναίσθημα που μπορούμε να καλλιεργήσουμε και να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας – ως στάση  ευγνωμοσύνης.  Στο βιωματικό Εργαστήρι προσεγγίσαμε το συναίσθημα της ευγνωμοσύνης μέσα από βιωματικές ασκήσεις και δοκιμάσαμε να συνδεθούμε με την αγάπη και την αφθονία που υπάρχει μέσα μας και γύρω μας όταν προσκαλούμε και ενισχύουμε την μνήμη της καρδιάς μας.

3ωρο Εκπαιδευτικό & Βιωματικό Εργαστήρι στο Gestalt Foundation: Απελευθερώνοντας την δημιουργικότητα στο δίσκο με την άμμο: Sandplay θεραπεία και Gestalt. (2017). Θεσσαλονίκη.

Βιωματικά Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Κοινωνική Υπηρεσία ΧΕΝΘεσσαλονίκης.

1)  3ωρο Βιωματικό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Τρίτη ηλικία, ψυχολογία & ανάγκες. (29/03/2013).

2) 3ωρο Βιωματικό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Η ψυχολογία των ηλικιωμένων και οι ανάγκες τους. (22/11/2013).

3) 3ωρο Βιωματικό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Η ψυχολογία των ηλικιωμένων και διακρίσεις. (02/05/2014).

4) 1ώρα Βιωματικό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Η ψυχολογία των ηλικιωμένων. (08/03/2015).

5) 1ώρα Βιωματικό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Η ψυχολογία των ηλικιωμένων. (20/01/2016).